Konfitura z Czerwonej Cebuli.

Konfitura z czerwonej cebuli to moje ostatnie odkrycie. Jest idealnym dodatkiem do gorących kanapek czy domowych hamburgerów. Świetnie komponuje się z domowymi wędlinami i pasztetem. Zapraszam.

 

DSC_6580

Składniki

  • 1 kg czerwonej cebuli
  • oliwa z oliwek
  • 6 łyżek octu balsamicznego
  • 3- 4 łyżki miodu
  • sól, czarny pieprz

Przygotowanie

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w wiórki. Smażymy na małym ogniu, aż się zeszkli. Duś pod przykryciem ok 30 minut, co jakiś czas mieszając.
  • 2. Kiedy cebula jest miękka dodaj miód i ocet balsamiczny. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Chwile pogotuj aż odparuje. Smacznego.
No comments yet.

Dodaj komentarz

Social Media